Carnitas czyli wieprzowina po meksykańsku

Carnitas czyli wieprzowina po meksykańsku

Carnitas czyli wieprzowina po meksykańsku

  Carnitas dosłownie przetłumaczyć można jako małe kawałki mięsa. Jest to rodzaj pulled pork czyli szarpanej wieprzowiny przygotowanej na sposób meksykański. Stanowi świetny dodatek do wszelakich tortilli, burrito, tacos. Do przygotowania carnitas lepiej użyć mięsa nieco tłustszego, żeby podczas długiego pieczenia zachowało swoją soczystość i miękkość. Łopatka, szynka albo karkówka będą w sam raz. Warto się też uzbroić w cierpliwość, oczekując na obiad, gdyż podczas pieczenia carnitas unosi się taki aromat, ż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy

Warto przeczytać

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Autor

Julianna Bednarczuk

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, obiad, marynaty, sosy, wieprzowina, mielone, szynka, karkówka, tortilla, papryka, mięsa pieczone, burrito, salsa, zupa pomidorowa, kuchnia meksykańska, pieczeń z szynki, pieczona szynka, pieczona karkówka, karkówka pieczona, karkówka na obiad, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, sos pomidorowy

Inne przepisy z Obiad gotowy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.