Gęsina w słodkiej kapuście
Gęsina w słodkiej kapuście
Tym razem proponujemy nieskomplikowany, ale też wcale nie banalny przepis na gęsinę. Pieczone mięso z gęsi (raczej nogi, ale może być też pierś) podamy ze słodkimi warzywami. Podstawą jest bowiem świeża kapusta, fenkuł (koper włoski) oraz marchewka, do których dodamy również nieco śliwkowych powideł albo konfitury. Te ostatnie mogą zawierać różną ilość cukru – od wyłącznie pochodzącego z samych owoców, po dość sporą jego ilość dodanego „sztucznie”. Wybór pozostawiamy jednak czytelnikom stosownie do indywidual... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa
Warto przeczytać

Dieta kapuściana
Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Autor
Kulinarna Pokusa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, kapustą, mięso, kaczki, mięsa pieczone, mielone, sosy, galaretka, pierś, śliwka, piersi, dania mięsne, pieczeń z mięsa mielonego, piersi z kaczki, warzywa na patelnie, mięso mielone
Inne przepisy z Kulinarna Pokusa
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję