
Tym razem bardzo ciekawa sałatka, której “twarzą” ponownie jest holenderski matjas . Składniki równiez i w tym wypadku nie wydają się być wyszukane, ale ich kombinacja jest bardzo znajoma: zakwaszone buraczki, jabłka, por i chrzan. Czyż różne konfiguracje tych składników nie są doskonale znane w polskiej kuchni? Oczywiście że tak! Jednak połączone dodatkowo z suszonymi pomidorami oraz matjasami tworzą wyjątkowo pyszną kombinację, doskonale podkreślającą smak tej szczególnej ryby. Tak przygotowana sał... czytaj dalej...

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...