Wołowina z brukselką i kluseczkami

Wołowina z brukselką i kluseczkami

Wołowina z brukselką i kluseczkami

Składniki: 700 g wołowiny 3 łyżki smalcu 50 ml czerwonego półwytrawnego wina 3 średnie marchewki kilka brukselek 2 ząbki czosnku 2 cebule 2 l bulionu wołowego liść laurowy sól, pieprz, szczypta tymianku kilka kropel sosu sojowego Przygotowanie: Wołowinę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić smalec, podsmażyć na nim mięso i pokrojoną w kółka marchewkę , przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem, sosem sojowym i szczyptą tymianku. Wymieszać, wlać wino - smażyć kilka minut niech odparuje, następnie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.