Placuszki ze skórek bobu i sera halloumi L udzie dzielą się na tych, którzy jedzą bób ze skórką i tych, którzy go obierają. Ja osobiście wolę go obierać, gdyż wtedy jest bardziej delikatny i kremowy. Wyjątek stanowi bób bardzo młody, który pochłaniam ze skórką w każdej ilości. Do niedawna, przyznam to z lekkim wstydem, wyrzucałam skórki po bobie, nie mając do końca świadomości, że są bogate w witaminy i substancje pomagające np. oczyszczać nasze jelita. Człowiek uczy się przez całe życie, więc teraz ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Kuchnia to zdecydowanie moje ulubione miejsce.
Na moim blogu znajdziesz moje autorskie potrawy, klasykę w nieco innym wydaniu, a także dania, które jadłam lub podejrzałam i które mnie zachwyciły.
Zapraszam Cię w podróż po moich ulubionych smakach- czasami bardzo lokalnych, a czasami całkiem odległych. Moja kuchnia nie ma nazwy, ani miejsca na mapie. To moje codzienne poszukiwania, inspiracje, odkrywanie nieznanego.
To moja pasja. To moje emocje. To ja.
Zapraszam Cię do mojego stołu.