Bardzo prosty przepis na małże. A przy tym świetny. Dużo, dużo czosnku, chili, szalotka. Dosyć ostre i pyszne! 15 minut i efektowne danie można podawać. Ken Horn " Łatwa kuchnia tajska"składniki1 kg świeżych małży1 i 1/2 łyżki oleju roślinnego3 łyżki grubo posiekanego czosnku2 łyżki drobno posiekanej szalotki1-2 czerwone chili, bez pestek, pokrojone w cienkie paseczki2 łyżki sosu rybnego lub jasnego sojowegogarść liści tajskiej lub zwyczajnej bazyliiprzygotowanieMałże opłukać pod strumieniem zimnej wody, ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...