Przepis na : obiad
Pyszne krewetki argentyńskie w sosie z białym winem, z nutą czosnku i aromatyczną zieleniną przypadną do gustu wielbicielom owoców morza. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 270 gram krewetek argentyńskich 1 średnia cebula 4-5 ząbków czosnku 1 pęczek świeżego koperku 1 pęczek świeżej natki pietruszki 1 czubata łyżka masła 1 łyżka musztardy 100 ml białego wytrawnego wina 1/3 szklanki oliwy z oliwek lub oleju 1 łyżeczka soku z cytryny przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, papryka os... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...