Pekińska zupa pikantno-kwaśna

Pekińska zupa pikantno-kwaśna

Pekińska zupa pikantno-kwaśna

Dzisiaj jedna  z moich ulubionych zimowych zup. Domowa, bez sztucznych dodatków, ani smakowych ulepszaczy. Ulubiona z dwóch powodów. Pierwszy to taki, że jest pikantna i przy mroźniej i śnieżnej aurze doskonale smakuje na rozgrzewkę po przyjściu do domu. A drugi to taki, że robi się ją dosłownie w 20 minut. Pekińska zupa pikantno-kwaśna Składniki:250 g schabu wieprzowego1,5 litra bulionu6 pieczarek1 marchewka2 łyżki pokrojonego w paseczki bambusa1 mała cebula1,5 łyżki smalcu2 cm kawałek&n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, schab, sos sojowy, sosy, cebula, imbir, marchewka, mąka, makaron, makarony, pieczarki, kapusta pekińska, sos do jajek, pieczarki w sosie, sos do makaronu, gotowana marchewka, schab gotowany, makaron smażony, makaron z patelni, makaron z pieczarkami, makaron po chińsku

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.