Pekińska zupa pikantno-kwaśna
Pekińska zupa pikantno-kwaśna
Dzisiaj jedna z moich ulubionych zimowych zup. Domowa, bez sztucznych dodatków, ani smakowych ulepszaczy. Ulubiona z dwóch powodów. Pierwszy to taki, że jest pikantna i przy mroźniej i śnieżnej aurze doskonale smakuje na rozgrzewkę po przyjściu do domu. A drugi to taki, że robi się ją dosłownie w 20 minut.
Pekińska zupa pikantno-kwaśna
Składniki:250 g schabu wieprzowego1,5 litra bulionu6 pieczarek1 marchewka2 łyżki pokrojonego w paseczki bambusa1 mała cebula1,5 łyżki smalcu2 cm kawałek&n... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity
Autor
Kulinarne przygody Gatity
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, schab, sos sojowy, sosy, cebula, imbir, marchewka, mąka, makaron, makarony, pieczarki, kapusta pekińska, sos do jajek, pieczarki w sosie, sos do makaronu, gotowana marchewka, schab gotowany, makaron smażony, makaron z patelni, makaron z pieczarkami, makaron po chińsku
Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity
Dodaj komentarz