Niedzielny obiad: Szaszłyki w sosie z masła orzechowego z  ryżem z kalafiora

Niedzielny obiad: Szaszłyki w sosie z masła orzechowego z  ryżem z kalafiora

Niedzielny obiad: Szaszłyki w sosie z masła orzechowego z  ryżem z kalafiora

Szybki przepis na niecodzienne szaszłyki, macerowane w zaprawie z masła orzechowego, mleka kokosowego, soku z limonki i curry. Czas przygotowania : Godzina marynowania Czas smażenia : 12-15 minut Liczba porcji : 2 Masło orzechowe co do zasady kojarzy się raczej z daniami, przekąskami słodkimi (oraz Ulicą Sezamkową:). Tymczasem jest to wspaniały składnik potraw wytrawnych: sosów, marynat. W kuchni azjatyckiej jest mnóstwo przepisów z wykorzystaniem masła orzechowego. My polecamy bardzo proste, a niecodzienne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szaszłyki, kalafior, ryż, obiad, sosy, curry, kurczak, przystawki, przekąski, pasta, przekąska, mięso, szybki obiad, filet z kurczaka, kurczak curry, kurczak z ryżem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.