Sznycle z indyka faszerowane suszonymi owocami

Sznycle z indyka faszerowane suszonymi owocami

Sznycle z indyka faszerowane suszonymi owocami

Przepis na : obiad

Mięso z piersi indyka świetnie komponuje się ze słodkim smakiem suszonych owoców. Wszystko zapieczone w pysznej zalewie miodowo-cytrynowej. ok. 400 g sznycli z piersi indyka (ok. 5 porcji) 80 g suszonych śliwek 40 g suszonych moreli 4 łyżki miodu 2 łyżki oliwy z oliwek sok wyciśnięty z 1 cytryny 1 łyżka jasnego sosu sojowego sól pieprz Sznycle z indyka rozbić tłuczkiem na cieńsze porcje. Dokładnie natrzeć solą i pieprzem. Na środku każdej porcji ułożyć drobno pokrojone morele i śliwki. Sznycle zwijać wzdłuż krót... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bullio

Autor

BullioBullio

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, sznycle, indyk, sznycel, pierś z indyka, śliwka, piersi, sosy, pierś, dania obiadowe, mięsa pieczone, dania z piersi indyka

Inne przepisy z Bullio

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.