Wieprzowina po chińsku z warzywami

Wieprzowina po chińsku z warzywami

Wieprzowina po chińsku z warzywami

Przepis na : obiad

Nie każdy przepada za chińskimi smakami, ale ich sympatycy na pewno znają to danie. Smażona wieprzowina z chińskimi warzywami to klasyk nad klasykami. Koniecznie podana z ryżem lub makaronem ryżowym. :-) To danie bardzo rozgrzewa i choć dzięki przewadze warzyw jest lekkie, nie polecam go na szczególnie upalne dni, bo aromatyczne przyprawy robią swoje. 300g łopatki lub szynki wieprzowej 400g mrożonej mieszanki chińskiej 1 czerwona papryka 1 żółta papryka przyprawa chińska 3 łyżki sosu sojowego sól, pieprz olej 1.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, wieprzowina, sos sojowy, warzywa, sosy, ryż, dania obiadowe, szynka, makarony, makaron, dania chińskie, dania mięsne, mięso, ciasto, ciasto 3 bit, dania z makaronem, ryż z warzywami, ryż po chińsku, ryż smażony, makaron po chińsku, sos do ryżu, lekkie dania, kuchnia chińska, makaron smażony, makaron z szynką, sos do makaronu, warzywa na patelnie, lekkie ciasto, makaron z patelni, sos mięsny

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.