Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

Składniki: 5 kawałków schabu 2 ogórki kiszone 1/2 cebuli sól, pieprz mąka do obtoczenia + 1 łyżka do zagęszczenia sosu 1 kostka rosołowa 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego Sposób przygotowania: 1. Kotlety roztłuc i przyprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.  2. Ogórki pokroić w cienkie plastry a cebulę w piórka. Położyć na przyprawionych kotletach. 3. Mięso zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. 4. Zrazy obtoczyć w mące i usmażyć. Zdjąć wykałaczki i przełożyć do garnka wraz z tłuszczem, zalać wodą ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu A Ty Smakuj Mnie

Autor

A Ty Smakuj Mnie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, zrazy, mięso, kotlet, sosy, kotlety, ogórki kiszone, kapustą, kasza gryczana, roladki, kasza, schab, surówka, surówka z kapusty, kotlet z kapusty, schab gotowany, surówka ze świeżej kapusty, surówka z kiszonej kapusty, kapusta kiszona

Inne przepisy z A Ty Smakuj Mnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.