Dzień dobry! Pomidorowych przetworów ciąg dalszy. Jest zima, masz rosół z niedzieli i chcesz przygotować zupę pomidorową, tyle że sklepowe pomidory są obrzydliwe, bez smaku, bez koloru. Idziesz do spiżarni, wyciągasz mały słoiczek i obiad uratowany :-). Tak tak, taki scenariusz może się spełnić już za kilka miesięcy, ani się obejrzymy, a będzie już zima, więc póki jest sezon na pomidory, pakujmy je do słoików. Kolejną propozycją przetworu z pomidorów jest koncentrat pomidorowy (zwany też przecie... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...