Rewelacyjny i smaczny pomysł na marynatę do kurczaka. Smak okazał się hitem. Przygotowane w ten sposób mięsko możecie wykorzystać do sałatek, domowych fast foodów czy po prostu jako danie główne. 400 g fileta z piersi kurczaka 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka wędzonej czerwonej papryki 1 łyżeczka suszonego lubczyku 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki przyprawy do mięsa Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy cukrem trzcinowym, wędzoną czerwoną papryką, suszonym lubczykiem, czosnki... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...