Zrobiliście już ogóreczki?Moje tegoroczne wyglądają tak: Jak tam wasze inne zaprawy? Na robieniu zapraw spędziłam niemal cały urlop.Zimą będę schodzić do mojej przepastnej piwniczki i pałaszować zrobione dobrodziejstwa. Zanim podzielę się swoimi nowymi przepisami na przetwory małe przypomnienie tego, co już było. Maliny: Dżem malinowy Maliny w cukrze Cukinia: Dżem z cukinii Pomidory: Pomidorówka na zimę Domowy ketchup Sos do spagetti Jabłka: Jabłka na szarlotkę Jabłka z rodzynkami Mus jabłkowy ...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...