Zapiekanka z cielęciną pod beszamelem

Zapiekanka z cielęciną pod beszamelem

Zapiekanka z cielęciną pod beszamelem

Bardzo lubię cielęcinę. Jej mięso jest delikatne i nie zawiera tłuszczu. Według mnie, najlepsza jest w formie mielonej, dlatego też podaję przepis na zapiekankę z cielęciną i kaszą gryczaną pod beszamelem. Zapiekanka z cielęciną pod beszamelem porcja dla 4-5 osób Składniki: sos beszamel z kaszą gryczaną: 3/4 szklanki kaszy gryczanej około 500 ml mleka 2-3 łyżki mąki jaglanej około 60 g mozarelli 3 łyżki parmezanu olej sól, pieprz biały mięso z warzywami: 500 g mięsa mielonego cielęcego 200 g fasolki szparagowej 3 pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jaglusia

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi B

Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.

Czytaj dalej...

Autor

Julia Laszuk

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, kasza gryczana, mielone, mięso, cukinia, marchewka, pieczarki, fasolka szparagowa, fasolka, mięso mielone, sosy, zapiekanki, zapiekanka, zupa pomidorowa, krem, diety, bezglutenowe, dieta, kolacja, kasza jaglana, zapiekanka z mięsem , pieczarki w sosie, pieczeń z mięsa mielonego, krem z pieczarek, mięsa pieczone, zapiekanka z cukinii, sos pomidorowy, zapiekanka z serem

Inne przepisy z Jaglusia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.