Przepis na : śniadanie
Inspirację na taką prostą ale jakże pyszną sałatkę zostawiła mi mama przedszkolnej koleżanki Jasia, jak to mówią sami o sobie przyjaciółki ;) pod moim pytaniem na fanpagu o propozycję wykorzystania większej ilości szparag. Czytając pomyślałam szybka i prosta, zrobię, co będzie ale okazała się strzałem w 10! W oryginalnym przepisie była jeszcze musztarda, następnym razem dodam również musztardę ;) Składniki na 3 - 4 porcje: pęczek szparag 6 jajek ugotowanych na twardo 4 łyżki majonezu 4 łyżki sosu beszamelow... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...