Śledź w sosie musztardowym
Śledź w sosie musztardowym
Jak kupować śledzie i rozpoznać, że są świeże? Świeże śledzie powinny mieć błyszczące łuski i różowo-czerwone skrzela. Nie uszkodzoną skórę i białe mięso przylegające do ości. Oczy powinny być przezroczyste i wypukłe. Kupując śledzie z solanki zwracajcie uwagę czy są dobrze w niej zanurzone. Moczę śledzie w zimnej wodzie lub mleku. Dzisiaj mam dla Was przepis na śledzie w sosie musztardowym z kurkumą. Pycha! 500 g płatów śledziowych 400 g śmietany (dałam 18%) 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka muszt... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem
Warto przeczytać

21 najlepszych przepisów na śledzie na Święta, Sylwestra i Karnawał
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Autor
smak i uczucie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śledź, sosy, mięso, francuskie, śledzie w sosach, śledź w śmietanie
Inne przepisy z O kuchni z uczuciem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję