Pieczone awokado z fasolką, jajkiem i boczkiem

Pieczone awokado z fasolką, jajkiem i boczkiem

Pieczone awokado z fasolką, jajkiem i boczkiem

Przepis na : śniadanie

Śniadanie na ciepło, wbrew pozorom wcale nie musi być czasochłonne. Składające się z takich składników, jest absolutnie wskazane na dobry początek dnia. Awokado to bogate źródło dobrych tłuszczów omega – 6. Zawiera dużo potasu i cennych dla zdrowia witamin z grupy B. Dzięki czemu działa dobroczynnie na układ nerwowy i usprawnia pracę mózgu. Jajka to kolejny super produkt! Prawdopodobnie najbardziej odżywczy produkt jaki istnieje. Zawarte w nich wszystkie niezbędne aminokwasy, świetnie są przyswajalne przez n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.