Sos może być elementem wielu potraw. Najczęściej stosuję go do lasagne. Składniki: mleko sojowe (2 szklanki) mąka (2 łyżki) czosnek (3 ząbki) sól olej lub oliwa Przygotowanie: Rozdrobnić czosnek i smażyć w garnku na odrobinie oleju lub oliwek aż będzie rumiany. Wtedy dolać 1,5 szklanki mleka, wymieszać i mocno posolić. Mąkę wymieszać w kubku z pozostałym mlekiem (masa musi być jednolita, bez grudek). Kiedy mleko będzie ciepłe dodać mleko wymieszane z mąką i mieszać aż powstanie gęsta masa. ...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...