Ciecierzyca to bardzo cenna roślina w zdrowej, zbilansowanej diecie. W ostatnich latach znacznie zyskała na popularności. Ciecierzyca zawiera więcej magnezu i mikroelementów niż soczewica i groch. Jak wszystkie strączkowe jest bogatym żródłem białka więc syci na długo. To również bardzo dobre żódło błonnika, witamin z grupy B, witaminy E oraz wielu składników mineralnych, takich jak: potas, fosfor, żelazo, miedź. Ziarna ciecierzycy korzystnie działają na obniżenie stężenia poziomu cholesterolu oraz stężenia ... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...