Składniki : mała cukinia garść mix sałat duży pomidor pojedynczy filet z kurczaka czerwona papryka ewentualnie kilka kropli sosu chili tajskiego (vifon) sól, papryka mielona ostra, carry olej do smażenia Przygotowanie : Umyty, osuszony filet z kurczaka pokroić w kostkę, posypać carry i ewentualnie słodką, mieloną papryką- usmażyć na oliwie Na tym oleju usmażyć też pokrojoną w paseczki cukinię, a jesli mamy patelnię grillową to na takiej będzie lepiej Paprykę pokroić w małe piórka, a pomidora w kostkę Do... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula