Eskalopki cielęce Scaloppina al limone

Eskalopki cielęce Scaloppina al limone

Składniki dla 2 osób: • 4 medaliony z udźca cielęcego • mąka do panierowania • sól, pieprz Sos • sok z 1/3 cytryny • starta skórka z 1/3 cytryny • 2 łyżki masła • 5 łyżek śmietany 30% • sól, biały pieprz Szpinak • ok. 6 brykietów mrożonego szpinaku w liściach • 1 szalotka • 1 ząbek czosnku • 2 łyżki masła • 4 łyżki śmietany • 2 łyżki startego parmezanu • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Kawałki mięsa dokładnie roztłuc tłuczkiem przez folię spożywczą i uformować 4 zgrabne meda...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.