Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

Wielu osobom tatar kojarzy się głównie z tzw. „befsztykiem tatarskim”, czyli drobno siekaną wołowiną z dodatkiem oleju, żółtka, cebuli i ogórka. I wydawać by się mogło, że to typowo polska potrawa. Jednak nic bardziej mylnego. Jak się okazuje steak l’americanne avec sauce tatare występuje w biblii kulinarnej, czyli „Larousse Gastronomique” jako danie typowo francuskie. Sama nazwa oznacza stek amerykański podany z sosem tatarskim. Obecnie, pomimo iż nie jest podawany z sosem tatarskim... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jacob Tastes

Autor

Jacob Tastes

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śledź, ogórki, ogórki konserwowe, francuskie, sosy, jajko, przekąska, wołowina, bułki, przystawki, przekąski, sledzie w oleju, sledź z rodzynkami, śledź w occie, śledzie w sosach, słone przekąski

Inne przepisy z Jacob Tastes

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.