Udka kurczaka w pieczarkach z serkiem almette

Udka kurczaka w pieczarkach z serkiem almette

Udka kurczaka w pieczarkach z serkiem almette

Jak zwykle chciałam coś zmienić i udało mi się. W potrawie wykorzystałam serek almette, który nadaje delikatności w smaku. Początkowo trochę się bałam, że się rozwarstwi i nic dobrego z tego nie wyjdzie. A tu miłe zaskoczenie. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: 6 udek z kurczaka pozbawionych kości i skóry Sól Pieprz Mielona, słodka papryka 500 gram pieczarek 150 ml wody ½ opakowania serka almette śmietankowego Natka pietruszki Niewielka ilość oleju do obsmażenia Wykonanie: Udka przyprawiamy solą, pieprze i papryką. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, udka , papryka, sosy, mielone, kurczak, udka z kurczaka, dania mięsne, kurczak z pieczarkami, mielone pieczarki, kurczak z papryką , pieczarki w sosie, sos do kurczaka, potrawy z kurczaka, kurczak na parze, uda z kurczaka, dania z kurczakiem, sos mięsny

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.