Paella z tuńczykiem i oliwkami / Paella with tuna and olives

Paella z tuńczykiem i oliwkami / Paella with tuna and olives

Paella z tuńczykiem i oliwkami / Paella with tuna and olives

Scroll down for recipe in English. Składniki: (4 porcje) 400 g. polędwicy ze świeżego tuńczyka 1 szkl. ryżu do paelli (goya, bomba lub arborio) 1 szkl. oliwek kalamata (lub czarnych) 3 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1 cebula 1/3 szkl. białego wytrawnego wina 1 duży pomidor 1/2 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki sól, pieprz ulubione zioła (u mnie cząber, oregano, tymianek i natka pietruszki) Wywar warzywny: 2 marchewki 2 pietruszki 10 cm. kawałek pora 1/4 mniejszego selera 1 cebula opieczona nad ogniem szczypt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.