Boeuf bourguignon - wołowina po burgundzku
Boeuf bourguignon - wołowina po burgundzku
O wołowinie po burgundzku słyszał pewnie każdy. To słynne francuskie danie zdobyło szczególną popularność w Ameryce dzięki Julii Child, a później także i na całym świecie za sprawą filmu Julie i Julia . Nie ukrywam, że również ja sam potrawę przygotowałem dopiero po wizycie w kinie, a było to już jakieś 7 lat temu. Moja pierwsza próba okazała się niestety klapą, tak jak to miało miejsce w filmie — mięso wyschło, miało zbyt mocny aromat wina i jakoś nikomu w domu nie podeszło. Chociaż na szczęście go nie spaliłem... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Food Square
Autor
foodsquare
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, wołowina, boczek, francuskie, ziemniak, pieczywo, seler, sosy, pieczarki, ziemniaki, seler naciowy, warzywa, marchewka, danie jednogarnkowe, mięsa pieczone, bez pieczenia, pieczone ziemniaki, pieczony boczek, czosnek w ziołach, pieczone ziemniaki z czosnkiem, dania bez mięsa, warzywa na patelnie, pieczarki w sosie, boczek w sosie
Inne przepisy z Food Square
Dodaj komentarz