Składniki na 4 porcje: • 8 podudzi kurczaka • 250 ml soku pomarańczowego • sól, pieprz, papryka słodka do smaku • olej do smażenia Puree brokułowe • opakowanie mrożonych brokułów • 2 łyżki masła • sól, pieprz do smaku • szczypta cukru do brokułów na ładny kolor Wykonanie: • Z podudzi robimy małe goloneczki zsuwając mięso z kości. • Kurczaka posypujemy przyprawami, przyrumieniamy na oleju, podlewamy sokiem pomarańczowym i pieczemy w piekarniku ok. 40 minut w 18...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...