Sezon na przetwory

Sezon na przetwory

Sezon na przetwory

Dziś na  blogu będzie krótka przypominajka na temat przetworów. Sezon przetworowy  w pełni, więc kto się jeszcze nie wziął za szykowanie zapasów na zimę ma jeszcze czas, żeby nadrobić zaległości. Oto krótka ściągawka z tego co do tej pory pojawiło się na temat słoikowych skarbów na moim blogu. Może znajdziecie i dla siebie jakąś inspiracje ? Sezon na przetwory Przetwory warzywne Domowa harissa, ostra pasta z chiliSuszone grzybyAjwarAromatyczne suszone jabkaKonfitura z czerwon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.