Faszerowany kurczak pieczony w szampanie
Faszerowany kurczak pieczony w szampanie
Może danie nie wygląda imponująco ale jest bardzo smaczne w szczególności farsz, a kurczak rozpływa się w ustach. Inspiracją był przepis z książki "Gordon Ramsay's ultimate cookery course". Przepis nieco zmodyfikowałam. Składniki: kurczak (w całości) Nadzienie: kiełbasa suszona dobrej jakości (ok. jednej dużej laski) lub kabanosy 1 puszka czerwonej fasoli 2 średniej wielkości cebule 3/4 słoika suszonych pomidorów 1/2 cytryny szampan 4 ząbki czosnku papryka wędzona lub jak ktoś nie ma może być zwykła sproszko... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU
Autor
Izabela Furmańczyk
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, papryka, suszone pomidory, pierś, piersi, kiełbasa, fasola, sosy, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, polewa, czerwona fasola, fasola czerwona, słoik, dania mięsne, kurczak z papryką , sos do kurczaka, kurczak z cytryną, jak zrobić wodę z cytryna, kurczak z czosnkiem, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, kurczak pieczony, kurczak wędzony , dania z kurczakiem, kiełbasa w słoikach, pierś z kurczaka w pomidorach, papryka faszerowana, dania na gorąco, piersi z kurczaka faszerowane
Inne przepisy z IMPRESJA SMAKU
Dodaj komentarz