Faszerowany kurczak pieczony w szampanie

Faszerowany kurczak pieczony w szampanie

Faszerowany kurczak pieczony w szampanie

Może danie nie wygląda imponująco ale jest bardzo smaczne w szczególności farsz, a kurczak rozpływa się w ustach. Inspiracją był przepis z książki "Gordon Ramsay's ultimate cookery course". Przepis nieco zmodyfikowałam. Składniki: kurczak (w całości) Nadzienie: kiełbasa suszona dobrej jakości (ok. jednej dużej laski) lub kabanosy 1 puszka czerwonej fasoli 2 średniej wielkości cebule 3/4 słoika suszonych pomidorów 1/2 cytryny szampan 4 ząbki czosnku papryka wędzona lub jak ktoś nie ma może być zwykła sproszko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU

Autor

Izabela Furmańczyk

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, papryka, suszone pomidory, pierś, piersi, kiełbasa, fasola, sosy, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, polewa, czerwona fasola, fasola czerwona, słoik, dania mięsne, kurczak z papryką , sos do kurczaka, kurczak z cytryną, jak zrobić wodę z cytryna, kurczak z czosnkiem, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, kurczak pieczony, kurczak wędzony , dania z kurczakiem, kiełbasa w słoikach, pierś z kurczaka w pomidorach, papryka faszerowana, dania na gorąco, piersi z kurczaka faszerowane

Inne przepisy z IMPRESJA SMAKU

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.