Bakłażan w aromatycznej paście
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Bakłażan w aromatycznej paście
Bakłażan ma wiele innych nazw, wszystkie ostatecznie wywodzące się z arabskiego „al-bainjan” perski-bademjan, albański-patrixhan, turecki-patlıcan, bośniacki-patlidzan. W zachodniej części Morza Śródziemnego „al-bainjan” stał się hiszpańską-berenjena, katalońską-alberginia portugalską-beringela. Katalońską nazwę zapożyczyli Francuzi-aubergine, która następnie została przejęta przez Brytyjczyków. W całej Azji i Afryce bakłażan przeją portugalską nazwę-brinjal. Zapraszam na bakłażana w fantast...
Czytaj dalej na blogu RafalCookWarto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Rafał
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pasta, ryż, sosy, grill, curry, obiad, mięso
Inne przepisy z RafalCook
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję