Vol-au-vent z perliczką / kurczakiem

Vol-au-vent z perliczką / kurczakiem

Vol-au-vent z perliczką / kurczakiem

Vol-au-vent, czyli potrawka z drobiu w cieście francuskim. mięso gotowane z perliczki lub kurczaka, opakowanie ciasta francuskiego* 1 jajko, sos: 30 g masła, 30 g mąki pszennej, 250 ml śmietany 22% płynnej, 2 żółtka, sól, 1 łyżeczka chrzanu, sok z cytryny, cukier Perliczkę lub kurczaka obrać z kości, mięso pokroić w niewielkie kawałki. Z ciasta wyciąć krążki – wielkość zależy od nas, ja przygotowałam porcje jednoosobowe. Na jedną porcję potrzebne są trzy krążki (ja wycinałam krążki o średnicy 10 cm). Jeden k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mięso, francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, sok, cytryna, sosy, kurczak, sos do jajek, przekąska, potrawka, rosół, przekąski, ciasto francuskie, kurczak z cytryną, gotowany kurczak, sos do kurczaka, potrawka z kurczaka

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.