Czekając na rodzime truskawki, jakoś nie mogę się oprzeć tym z importu. Już kilka razy udało mi się kupić całkiem udane egzemplarze i przygotować kilka fajnych i smacznych potraw. zapraszam na feerię smaków w sałatce wiosennej. Składniki : 4 liście sałaty 5-6 dużych truskawek 4 połówki brzoskwiń z puszki 6 wędzonych śliwek 1 kulka mozzarelli kilka gałązek rzeżuchy kilka listków melisy Sos: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka płynnego miodu ( ja dałam malinowy) sól i pieprz do smaku Sposób przyg... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.