Gdyby tak się zastanowić, można stwierdzić, że rządzą mną przeciwności. Uwielbiam jedzenie restauracyjne, fascynuje mnie sposób podania i to, że jedzenie na talerzu wygląda jak dzieło sztuki. Obraz malowany jedzeniem. Kolory, faktury, aromaty i smaki - mnóstwo różnorodności! Uwielbiam oglądać Hestona Blumenthal'a i jego uczty! Jak w naukowy sposób podchodzi do jedzenia. Jak tworzy magiczne światy zapachów i smaków. Chciałabym móc spędzić choć dzień w kuchni z Hestonem, podziwiać jego pracę i spróbować jego m... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...