Pikantny sos śliwkowy do mięs i wędlin
Pikantny sos śliwkowy do mięs i wędlin
Mieliśmy duużo zamrożonych śliwek, z którymi nie wiedzieliśmy tak naprawdę co zrobić. A jak nie wiadomo co zrobić, to trzeba przerobić na coś co może długo postać. My użyliśmy papryczki suszone, ale jeżeli macie świeże to również doskonale się sprawdzą w tym sosie. No i oczywiście śliwki nie musza być mrożone :) Potrzebujemy: 2 kg śliwek ok. 10 ostrych papryczek 3 cm kawałek imbiru 4 ząbki czosnku 250 g cukru 1 szklanka octu 2 łyżki soli Śliwki, imbir, papryczki i czosnek miksujemy blenderem, przelewamy do garnka ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Marder&Marder Manufacture
Autor
Matka Teresa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śliwka, imbir, sosy, por
Inne przepisy z Marder&Marder Manufacture
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję