Przepis na : deser
Bajecznie pyszne, kremowe, rozpływające się w ustach mini serniczki z białą czekoladą i dużą ilością ciągnącego, słonego karmelu, idealnie przełamującego słodycz czekolady. Całość zwieńczona solonymi pistacjami, które fantastycznie uzupełniają deser i dodatkowo pełnią funkcje dekoracyjną. Nie da się ukryć, że jest kalorycznie, ale czasami człowiek musi, a w tym przypadku, uwierzcie mi, warto zgrzeszyć taką małą porcyjką. Składniki (6 porcji w słoiczkach ok. 140 ml): Spód: 120 g ciasteczek owsianych (tutaj cia... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Bloga traktuję jak swoistą formę własnego idealnego „przepiśnika”. Braki w zdolnościach kulinarnych postaram się nadrobić szczyptą fantazji i i dużą porcją ryzyka. Możecie się spodziewać świeżego spojrzenia na tradycyjne przepisy jak i ponadczasowych przepisów naszych babć, które nie wymagają już żadnych ulepszeń. Bo z gotowaniem jest jak z życiem… należy dążyć do harmonii….czasami słodząc kilkoma łyżeczkami cukru, a czasami podkręcając smak odrobiną chili. Jedno jest pewne każde danie będzie okraszone dużą ilością „serca”.