
Lato w pełni, jest zatrzęsienie świeżych warzyw i to w sezonie, czyli w najlepszych cenach. Korzystajmy z tych dobrodziejstw póki można! Dziś przedstawiam przepyszne pieczone warzywa z grządki mojej mamy, podane w pysznym sosie pomidorowym, które mogą być podane jako dodatek do dań głównych. Chociaż odgrzałam sobie obiadowe resztki na kolację i zachwyciły mnie ponownie, więc same w sobie też są świetnym i pożywnym daniem. Są też bardzo łatwe w przygotowaniu, więc mogą robić się same w piekarniku kiedy przyg... czytaj dalej...

Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...
Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...