Coś mnie ostatnio na tradycyjne wzięło, jakoś tak do babcinych przepisów bardziej ciągnie i trochę mniej eksperymentuję. Tym razem prosta pieczeń schabowa. Delikatny pieczony schab w tradycyjnym sosie pieczeniowym, to moja propozycja na niedzielny obiad. Danie nieskomplikowane, a pięknie się prezentuje, do tego pyrki, kapucha zasmażana i można podejmować gości. Smacznie i prosto:) 600-700 g niezbyt chudego schabu 1 duża marchew 1 pietruszka kawałek pora kawałekselera 1 duża cebula ziele angielski 2 ząbki ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...