
Coś mnie ostatnio na tradycyjne wzięło, jakoś tak do babcinych przepisów bardziej ciągnie i trochę mniej eksperymentuję. Tym razem prosta pieczeń schabowa. Delikatny pieczony schab w tradycyjnym sosie pieczeniowym, to moja propozycja na niedzielny obiad. Danie nieskomplikowane, a pięknie się prezentuje, do tego pyrki, kapucha zasmażana i można podejmować gości. Smacznie i prosto:) 600-700 g niezbyt chudego schabu 1 duża marchew 1 pietruszka kawałek pora kawałekselera 1 duża cebula ziele angielski 2 ząbki ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...