Wołowina w ciemnym sosie

Wołowina w ciemnym sosie

Wołowina w ciemnym sosie

Dla odmiany wołowina w sosiku, z ziemniaczkami i surówką.     Składniki: -mięso wołowe - ok. 0,7 kg -sól, pieprz -płatki słodkiej czerwonej papryki -czosnek niedźwiedzi -świeża lub mielona kolendra -olej -łyżka masła -2 łyżki sosu sojowego -łyżeczka mąki kukurydzianej -woda Mięso kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. i rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, czosnkiem niedźwiedzim, skrapiamy olejem i odstawiamy na ok. 2 godziny. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i masła, układamy mię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.