Warto wspomnieć, że kuchnia arabska to nie tylko północna Afryka i Bliski Wschód, ale także kraje nieco bardziej odlełe i egzotyczne. Dzisiejsze danie pochodzi z kuchni Komorów, niewielkiego archipelagu wysp położonego między kontynentem afrykańskim a Madagaskarem. 98% populacji tego kraju to Arabowie, którzy wywarli ogromny wpływ na jego kuchnię. Ze względu na położenie geograficzne, kuchnia tego kraju bazuje głównie na owocach morza, jednakże powszechny jest także drób, wołowina, baranina i m... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...