Mielone a’la strgonow

Mielone a’la strgonow

Mielone a’la strgonow

Lubimy często eksperymentować, dlatego też postanowiliśmy zrobić coś a’la strogonow, ale z mięsa mielonego i wykorzystać to danie jako sos z mięsem do ziemniaków. Oczywiście można jeść je z chlebem, makaronem, czy ryżem, ale polane nim ziemniaczki są na prawdę pyszne. Przepis Składniki: 1 biała i czerwona cebula (oczywiście można użyć dwie białe) 750 g pieczarek 600 g mielonego mięsa, najlepiej wołowego 600 ml rosołku 1 łyżka mąki 80 g ogórków konserwowych pół pęczka pietruszki 200 g kwaśnej śmietany ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KasiaiKrzysiu.pl

Warto przeczytać

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Autor

Kasia i KrzysiuKasia i Krzysiu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, mielone, mięso, grzyby, mięso mielone, sosy, ogórki konserwowe, spaghetti, ryż, pieczarki, makarony, makaron, ziemniaki, chleb, mielone pieczarki, mięso duszone, sos do makaronu, sos do ryżu, dania z makaronem, sos z grzybów , pieczarki z ryżem, makaron z pieczarkami, pieczarki w sosie, ryż smażony, makaron smażony, chleb mieszany

Inne przepisy z KasiaiKrzysiu.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję