Przepis na : obiad
Taki obiad nie zdarza się co dzień. Myślałam, ze taką kaczkę można zjeść tylko w chińskiej knajpce, a tymczasem okazuje się ze w bardzo łatwo przy pomocy domowych metod można ją przygotować w domu i zrobić sobie male, chińskie święto. Pyszne święto. Do tej kaczki będę wracać, co jakiś czas, bo jest genialna. Przepis ze strony Jakuba Kuronia.Do tego domowy sos hoisin z tej strony. Zapraszam. A przy okazji, nie wyrzucajcie wyluzowanych kości z kaczki po jej upieczeniu, tylko ugotujcie na niej pyszny bulion, podst... czytaj dalej...
Sos hoisin robiłam już kilka lat temu. Jednak z kaczką się jeszcze nie znamy. Chyba czas najwyższy się zapoznać.
trudno powiedzieć. nie wiem czy nie wyschną za bardzo. dodam ze cenowo cala kaczka wychodzi taniej niz kilka piersi.