Przepis na : kolacja
Fasolka w pomidorach to w żaden sposób nie jest nowy temat. Moja fasolka to śródziemnomorska wariacja – zielona szparagowa fasolka, najlepsza w szczycie sezonu, rumiane czerwone papryki – soczyste, chrupiące i słodkie. Smak zamyka i wiąże pomidorowy sos, z czerwoną cebulą i czosnkiem. Z bazylią, oregano i z hiszpańskim pikantnym akcentem. Fasolkę bardzo dokładnie myjemy, przebieramy, odcinamy końce. Wrzucamy fasolkę na osolony i osłodzony wrzątek (po 1 łyżeczce soli i cukru na litr wody). Gotujemy do stanu al de... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.
Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.
Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.
Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?
Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!