ciasto - 160969 przepisów (strona:1098/10732)

Sernik czekoladowy bez cukru (keto, bez glutenu) 122

ilości lukru, od którego często bolą mnie zęby Ten jest idealny dla mnie, posiada duże ilości czekolady i zero cukru! Poza tym jest mocno wilgotny, co bardzo lubię w ciastach. W skrócie, idealny dla fanów mocno czekoladowych wypieków, dla osób na diecie niskowęglowodanowej jak keto lub low carb , ale również dla cukrzyków i osób na diecie bezglutenowej Więcej czekoladowych słodkości(...)mleko , budyń oraz erytrytol i całość dobrze mieszamy. Na końcu dodajemy do miski ser i mieszamy do połączenia składników. Rozpuszczoną czekoladę wlewamy małym strumieniem do masy serowej ciągle mieszając. Ciasto przelewamy do formy (u mnie 27 cm) i pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni . Po upływie tego czasu wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim ciasto na dodatkowe 15 minut

WegePrzepis
Malinowa chmurka na biszkopcie 309

Malinowa chmurka na biszkopcie jest lekka i rozkosznie pyszna. Doskonale komponują się także 4 warstwy ciasta. Puszysty biszkopt z dużą ilością malin zatopionych w galaretce, pyszna masa z mascarpone i chrupiąca beza. Niebywała uczta dla zmysłu wzroku oraz podniebienia. Czy ciasto malinowa chmurka na biszkopcie ma jakąś wadę? Oczywiście, że tak, bardzo szybko znika z talerza :-), trudno oprzeć się pokusie(...)cukru (200g) 5 białek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki octu jabłkowego lub winnego szczypta soli Malinowa chmurka na biszkopcie – sposób wykonania. Zimą piekłam malinową chmurkę na kruchym cieście z mrożonych malin . Dziś za praszam na malinową chmurkę na spodzie biszkoptowym :-). W obu przypadkach ciasto składa się z 4 warstw. Rozpoczynam oczywiście od przygotowania spodu z biszkoptu, a następnie

Ania gotuje
Ciasto Szampańskie 75

Ciasto Szampańskie jest przepyszne i bardzo efektowne. To połączenie puszystego biszkoptu z owocami, galaretką i lekką śmietanową masą. Idealnie sprawdzi się na różnego rodzaju imprezy czy święta. To ciasto wzbudziło zachwyt wśród moich gości. Przepis na dużą blachę, palce lizać!. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt : 4 jajka 3/4 szklanki cukru (130 gram) 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka mąki(...)ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy, do ubitych białek dodajemy żółtka, następnie dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy i wylewamy ciasto do blaszki o wymiarach 40×26 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 25-30 min do suchego patyczka, upieczone

Blog kulinarny S9.PL
Rustykalna tarta z morelami 59

Dobrze mieć niezawodny przepis na tartę, która zawsze się udaje i smakuje bosko z każdymi owocami. Rustykalna tarta na twarogowym cieście należy właśnie do takich przepisów. W zależności od sezonu piekę ją z truskawkami i rabarbarem, z wiśniami, z porzeczkami (choć w tym przypadku zdecydowanie trzeba dosypać więcej cukru:), z jabłkami czy gruszkami, ze śliwkami i morelami. I właśnie(...)morelami zawładnęła ostatnio naszym podniebieniem:)  Polecam również inne przepisy na tarty i ciasta z owocami: Galette ze śliwkami Tarta cytrynowa z bezą Tarta z truskawkami i rabarbarem Biszkoptowa tarta z serkiem i truskawkami Tarta z jagodami  Rustykalna tarta z rabarbarem Tartaletki z gruszką i serem Tarta z cukinią i fetą Tarta z rabarbarem Rustykalna tarta z kurkami Tarta

Obiad gotowy
Ciasto drożdżowe z owocami 46

Przepyszne ciasto drożdżowe z owocami. Nasze ulubione. Zrobiłam z czereśniami, ponieważ jest sezon na czereśnie. Uwielbiamy je , to nasze smaki z dzieciństwa. Ciasto smakuje cudownie. Drożżówka jest bardzo aromatyczna, puszysta i fajnie wigotna dzięki owocom. Serdecznie polecam, a owoce można dowolnie zmieniać wg. uznania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto drożdżowe z owocami – składniki: 3 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru(...)drożdży 150 g masła 4 żółtka 60 dag czereśni cukier waniliowy SKŁADNIKI NA KRUSZONKĘ : pół szklanki mąki 1/3 kostki masła 1/3 szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto drożdżowe z owocami – wykonanie: Rozpoczynamy od rozczynu. W tym celu pokruszyć drożdże do miski, wsypć 2 łyżki cukru, łyżkę mąki i zalać letnim mlekiem. Rozczyn odstawić w ciepłe miejsce

Olcia gotuje!
CIASTO NA KRUCHYM SPODZIE, Z KREMEM BUDYNIOWO- MASCARPONE I GALARETKĄ 79

Ciasto na kruchym spodzie z truskawkami i galaretką, przełożone masą na bazie budyniu i mascarpone 😋😋. Inspiracją było ciasto z wakacyjnej cukierni. Wyszło bardzo zbliżone smakiem do oryginału, a taki był cel 👌😋 Dziecię wręcz orzekło, że spodu mogłoby być jeszcze więcej, taki był pyszny. Wszystko razem stworzyło przepyszną całość. Idealne ciasto na letnie dni, ale nie tylko, można bowiem do niego(...)wykorzystać również mrożone owoce, bez ich wcześniejszego rozmrażania. Budyń warto sobie przygotować w pierwszej kolejności, musi bowiem całkowicie ostygnąć przed dodaniem go do ciasta. Galaretki również. Piekłam w niedużej ciemnej blaszce, o wym. 27,5x22,5cm Składniki: kruchy spód: - 170g mąki orkiszowej tortowej typ450 (lub pszennej) - 3 żółtka - 100g zimnego masła (pokrojonego na mniejsze kawałki) - 30g ksylitolu (lub cukru

Smaczne Zdrowe
Owsiany placek ze śliwkami 77

serial i po prostu odpoczywam. A w takim odpoczynku zawsze pomaga kubek dobrej herbaty i coś słodkiego 😄 W ten weekend akurat czas miałam, więc była i książka, i ciasto - tym razem owsiany placek ze śliwkami. Co prawda sezon na śliwki właśnie nieśmiało się zaczyna, możecie więc użyć świeżych, ja jednak sięgnęłam jeszcze po mrożone węgierki z zeszłego roku. Owsiany placek(...)bułki, łyżeczkę cynamonu, 500g śliwek węgierek. 1. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj pokrojone w kostkę masło, jajka, jogurt grecki i 150g ksylitolu, po czym szybko zagnieć ciasto (możesz też skorzystać z malaksera). 2. Gotowe ciasto przełóż na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 3. Tartą bułkę wymieszaj z cynamonem i łyżką ksylitolu (ok. 15g), i tak przygotowaną

Z notatnika dietetyka
3 bit z krakersami 112

krakersami to ciasto na dużą blachę bez pieczenia o narkotycznym smaku. Słodycz kajmaku, masy budyniowej i bitej śmietany przełamują słone krakersy. Wygląda jak z najlepszej cukierni, a swoim smakiem zachwyci każdego. Składniki na dużą blachę: Podane składniki są na dużą blachę o wymiarach 24x36cm. Szklanka to pojemność 250ml. Masło musi być w temperaturze pokojowej, a śmietanki kremówki muszą być dobrze(...)schłodzone. Spód ciasta 500g krakersów (2 lub 3 opakowania) Masa kajmakowa 530g mleka skondensowanego słodzonego (1 puszka) Krem budyniowy Masło musi być temperaturze pokojowej. 2 szklanki mleka (500ml) 45g mąki ziemniaczanej 40g mąki pszennej 200g masła extra o zawartości tłuszczu 82% 150g cukru 2 żółtka (ze średniej wielkości jajek) kilka kropel ekstraktu waniliowego Masa śmietanowa Śmietanki kremówki muszą być oczywiście

Ania gotuje
Przepyszny torcik truskawkowo-śmietankowy 78

Przepyszny torcik truskawkowo-śmietankowy Bardzo efektowny i niezwykle smaczny, a do tego łatwy oraz w miarę szybki w przygotowaniu letni tort owocowy. Super ciasto nie tylko na szczególne okazje, bo świetnie sprawdzi się także do niedzielnej kawki z rodziną. Polecam serdecznie. Do wykonania ciasta użyłam rantu o średnicy 19cm oraz folii rantowej ( nie jest ona niezbędna, ale dzięki niej łatwiej(...)wyjąc ciasto z rantu). Wierzch tortu przyozdobiłam rozetkami wykonanymi tylką 1M Wiltona.     Składniki: Biszkopt: 5 jajek 160g cukru 5 łyżek zimnej wody 120g mąki pszennej 35g kakao Masa truskawkowa: 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Masa śmietankowa: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30-36% 250g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru (do smaku) Dodatkowo: truskawki do dekoracji

Blog z Apetytem
Brownie z cukinii, czyli zdrowe czekoladowe ciasto 75

Przepis na brownie z cukinii, czyli czekoladowe ciasto, którego jednym z głównych składników jest cukinia. Totalnie obłędny przepis, którego musicie spróbować. Czy osoby z cukrzycą rzeczywiście nie mogą jeść słodyczy? Prawdą jest, że powinniśmy unikać cukrów prostych, ale można modyfikować tradycyjne przepisy, żeby słodycze były zdrowe i pożywne. Dlatego zapraszam Was na zaskakujące i smaczne brownie z cukinii, które zupełnie(...)również do zabrania z sobą do pracy czy na piknik. Długo zachowuje świeżość, więc można się nim cieszyć kilka dni, o ile coś zostanie. To drugie w kolejności (po cieście marchewkowym) moje ulubione ciasto na bazie warzyw. Ten przepis przygotowałam w ramach kampanii Dłuższe życie z cukrzycą . Przed nami jeszcze 3 filmy serii Zdrowiej jesz, dłużej żyjesz. Wszystkie znajdziecie

Dietolog
Ciasto Wuzetka (W-Z) pyszny klasyk+FILM 107

Cześć, dziś zapraszam Was na ciasto każdemu chyba znane, ciasto Wuzetka (W-Z) Składa się z mięciutkiego biszkoptu przełożonego bitą śmietaną oraz kwaśnym dżemem lub powidłami. Ciasto polane jest polewa czekoladową oraz ozdobione rozetką z bitej śmietany. Bardzo Wam polecam ten przepis, wuzetka z niego wychodzi po prostu pyszna. Zapraszam Was też na film SKŁADNIKI Blaszka 25x35cm ***szklanka u mnie(...)sztywno, dodajemy stopniowo cukier-miksujemy do uzyskania błyszczącej piany. Dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao-wszystko miksujemy na najniższych obrotach tak by nie utracić puszystości masy. Ciasto dajemy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu. Pieczemy ok 20 minut do suchego patyczka. Upieczony biszkopt studzimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kruche ciasto z nadzieniem truskawkowym i rabarbarem 53

Kruche ciasto z nadzieniem truskawkowym i rabarbarem to idealna propozycja na szybkie i smaczne ciasto , które zawsze przygotowuję w sezonie na rabarbar. Idealnie łączy w sobie słodycz nadzienia truskawkowego z kwaskowatym rabarbarem. Doskonałe na każdą okazję. Spróbujcie!   A w ogóle wiecie, że rabarbar klasyfikowany jest jako warzywo?   Ps. Tu znajdziecie wszystkie moje przepisy na ciasta z rabarbarem - klik(...)Kruche ciasto z nadzieniem truskawkowym i rabarbarem - składniki:   (Forma o wymiarach około 24 x 24 cm lub 22 x 28 cm) 400g mąki pszennej 200g masła/margaryny 150g cukru 1 jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1 szczypta soli  Dodatkowo: około 200g nadzienia/dżemu truskawkowego  (gęstego) 300g rabarbaru 1 łyżka cukru

Di gotuje
Ciasto bananowe z kaszą manną i polewą czekoladową 63

ciasto jest pyszne. Pachnie bananami i jest wilgotne, nie zapycha. Takie idealne. Udekorowane domową polewą czekoladą i kolorowymi cukierkami i posypką. Będzie ozdobą każdego stołu, urodzinowego czy innej imprezy.     Potrzebujemy:   Na ciasto: 3 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 15 dag masła lub margaryny 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki kaszy manny 2 łyżeczki proszku(...)kakao 2 banany   Na polewę: 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki masła lub margaryny odrobina gorącej wody   Dodatkowo: różowe draże kolorowa posypka   Wykonanie pysznego ciasta:   1. Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i dokładnie ucieramy. Wsypujemy suche składniki i całość dokładnie

Izabelawkuchni
Kruche ciasto owsiane z masłem orzechowym i dżemem 67

Kruche ciasto owsiane z masłem orzechowym i dżemem to szybki wypiek, który posmakuje nie tylko miłośnikom orzechowych i zdrowszych słodkości. Ciasto ma przyjemną, delikatną oraz jednocześnie kruchą konsystencję, która wspaniałe łączy orzechowy posmak ze słodyczą owocowego nadzienia. Przyznam szczerze, że jest dość syte, więc doskonale zaspokoi głód i idealnie sprawdzi się jako ciasto do kawy lub herbaty! Spróbujecie(...)Kruche ciasto owsiane z masłem orzechowym i dżemem - składniki:   (Forma 20 x 20 cm) Ciasto: 200g mąki pszennej/orkiszowej 100g masła 100g masła orzechowego 50g cukru/ ksylitolu 50g płatów owsianych błyskawicznych 1 jajko (duże) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  Dodatkowo: dżem/powidła/marmolada     Kruche ciasto owsiane z masłem orzechowym i dżemem - przygotowanie:   Wszystkie składniki ciasta

Di gotuje
Chałka z mąką żytnią i migdałową kruszonką 57

wyrośnięcia na ok. 10 minut. 500g mąki lub mieszankę mąk wsypujemy do dużej miski. Dodajemy erytrol oraz sól i mieszamy. Dodajemy miękkie masło oraz wyrośnięty zaczyn i wyrabiamy ciasto (najlepiej mikserem lub robotem kuchennym, używając haka do zagniatania ciasta przez co najmniej 3 minuty). Jeżeli ciasto za bardzo klei się do rąk, dodajemy odrobinę mąki. Ciasto przekładamy do natłuszczonej miski(...)godzinę, aż podwoi swoją objętość. W międzyczasie przygotowujemy kruszonkę. KRUSZONKA: Wszystkie składniki umieszczamy w misce, rozcieramy między palcami na kruszonkę i wkładamy do lodówki. CAŁOŚĆ: Wyrośnięte ciasto chwilę zagniatamy, dzielimy na 3 równe części. Z każdej formujemy 3 wałki o długości około 45 cm. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wałki przekładamy na blachę, zlepiamy ich początki i zaplatamy warkocz

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania