Ravioli z serem kozim w sosie kremowo cytrynowym przygotowałam, gdzie dodatkowo do farszu papryczkę chili, trzy rodzaje pieprzu i kapary dodałam. Przyznam się szczerze, ze przepis ten już dawno napisałam, ale wśród innych gdzieś go zapodziałam. Pamiętam, że ravioli wyszło orzeźwiające, delikatne, ale ostrością zaskakujące. Składniki: ciasto: 220 g mąki pszennej, 2 całe jajka i jedno żółtko, 1 łyżka oliwy z oliwek, szczypta soli himalajskiej, nadzienie: 110 g roladki koziej naturalnej, ... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.