Szarlotka po góralsku

Szarlotka po góralsku

Szarlotka po góralsku

Dzisiaj pyszna szarlotka z dużą ilością jabłek. Według mnie szarlotka najlepiej smakuje na ciepło. Najwięcej czasu przy przygotowaniu tego ciasta zajmuje obieranie i krojenie jabłek. Ja do krojenia jabłek wykorzystałam blender z odpowiednią przystawką. Podane składniki wystarczą na dużą blachę. Składniki: ciasto: 250 g mąki krupczatki 250 g mąki pszennej ½ szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% 2 żółtka oraz: 2 - 2,5 kg jabłek ½ szklanki cukru ½ łyżeczki kardamonu 3 łyżeczki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

metztil

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, tarta, bułki, szarlotka, ciasta z jabłkami, sok, przystawki, szybkie ciasto, szarlotka z jabłkami, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, pieczone jabłka, tarta z jabłkami, pyszne ciasto, jabłka pieczone, bułka pszenna, tarta na słodko

Inne przepisy z Mama Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.