Tarta z budyniem i karmelizowanym rabarbarem.

Tarta z budyniem i karmelizowanym rabarbarem.

Tarta z budyniem i karmelizowanym rabarbarem.

Przepis na : deser

     Kochani, dziś mam dla Was świetny, aczkolwiek banalny, przepis na pyszne ciasto. Kruchy, maślany spód wypełniony aż po brzegi słodkim, kremowym budyniem i karmelizowanym, kwaskowym rabarbarem. Wspaniałe połączenie. Bardzo polecam!!! Składniki na tartę z budyniem i karmelizowanym rabarbarem: na formę o śr. 26 cm MAŚLANY SPÓD: 200 g mąki 70 g cukru pudru 100 g masła 1 małe jajko ewentualnie 1 łyżka kwaśnej śmietany, zimnego mleka lub wody      Mąkę i cukier puder przesiewamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, budyń, tarta, fasola, placki, pyszne ciasto, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, siekane, tarta na słodko, desery, deser, szybkie ciasto, ciasto budyniowe, ciasto z masą budyniową, ciasta z masa, ciasto z masa, mleko w proszku, szybki deser

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.