Tarta z chorizo,fasolką,bobem,botwinką,kalarepą i z resztą ferajny :)
Tarta z chorizo,fasolką,bobem,botwinką,kalarepą i z resztą ferajny :)
Składniki na ciasto tarty: 3/4 kostki masła 1,5 szklanki mąkiżółtkopłaska łyżeczka soliZagniatamy ciasto ze wszystkimi składnikami i wyrobione ciasto zawijamy w folię spożywcza i wkładamy je na 30 minut do lodówki. Następnie wylepiamy nim natłuszczoną formę i pieczemy ciasto około 15 minut w 180 - 190 stopniach w piekarniku. Kiedy ciasto jest gotowe nakładamy farsz - składniki poniżej:Składniki na farsz:garść zielonej fasolki szparagowejgarść łodyg z botwinkimała czerwona paprykagarść bobukilkanaście... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, fasolka, chorizo, ciasto, ser, sosy, warzywa, ser żółty, tarta ser, papryka, mąka, mięso, por , fasolka szparagowa, camembert, cukinia, jajko, pietruszka, sos do jajek, dania bez mięsa, jajka z farszem, smażony ser, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, mięsa pieczone, mięso duszone
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz