Chleb pszenno-dyniowy na zakwasie / Wheat and pumpkin bread with sourdough

Chleb pszenno-dyniowy na zakwasie / Wheat and pumpkin bread with sourdough

Chleb pszenno-dyniowy na zakwasie / Wheat and pumpkin bread with sourdough

Scroll down for recipe in English. Składniki: (na bochenek o wadze 1 kg.) 200 g. aktywnego zakwasu żytniego (np. takiego ) 50 g. mąki dyniowej 550 g. mąki pszennej chlebowej (typ 750) 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru trzcinowego zmielonego na puder 300 g. letniej wody Mąkę pszenną przesiej do miski. Wymieszaj ją z cukrem, solą i mąką dyniową. Dodaj zakwas i wymieszaj. Wlej letnią wodę i mieszaj, aż składniki się z grubsza połączą. Wyłóż ciasto na blat i wyrabiaj ręcznie przez kilka minut (oczywiście możesz ci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.