DOMOWA PYSZNA KARPATKA

DOMOWA PYSZNA KARPATKA

DOMOWA PYSZNA KARPATKA

Ciasto parzone świetnie pasuje do słonych, jak i słodkich potraw. Chociaż nie ukrywam, że wolę słodkie wariacje z tym ciastem, może dlatego, że w moim domu zazwyczaj gościły ptysie albo karpatka.  Dziś wracam do ciasta znanego każdemu. Karpatka bywa czasem kapryśna – zazwyczaj spowodowane to jest ciastem parzonym, które musi pięknie wyrosnąć i przypominać góry :). SKŁADNIKI na ciasto: 1 szkl. wody 15 dag margaryny 1 szkl. mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek na krem: 3 szkl. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mała w garnku miesza

Autor

MurenaMurena

pozytywnie zakręcona mama miłośniczka zdrowej kuchni ,uwielbiam przyrodę i podróże.Ostatnio odkryłam swoją nową pasję - szydełkowanie :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, karpatka, tarta, budyń, ptysie, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto ucierane , tarta na słodko, szybkie ciasto

Inne przepisy z Mała w garnku miesza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.